Her får du Ingerines egen oppskrift på perfekt porchetta. Imponer venner og kjente med den italienske versjonen av vår juleribbe.
Dette trenger du til 8-10 personer
3 kg tynnribbe og buklist, skåret i et rektangulært stykke
2 ss pepper
2 ts fennikelfrø
1 fennikelfrø hakket
salt
6 fedd hvitløk
friske urter som persille, salvie, rosmarin
2 ts revet sitronskall, helst økologisk sitron og kun det gule
event. chiliflak
2 syrlige epler, hakket
olje eller smør
Slik gjør du
Legg kjøttet på kjøkkenbenken med skinnsiden ned. Kutt grunne snitt i kjøttsiden, pass på at du ikke skjærer gjennom svoren. (Motsatt av vanlig juleribbe altså, der man skjærer i svoren).
Knus pepper og fennikkelfrø i en morter. Gni kjøttet inn med krydderblandingen, en raus dose salt, hvitlør, friske urter, sitronskall og eventuelle chiliflak. Legg hakket fennikel og eple i midten.
Rull sammen kjøttet og bind det opp med hyssing eller ståltråd. Det er en fordel med mange enkeltknuter slik at rullen ikke åpner seg når du åpner den ene enden. Dette kan gjøres klart dagen i forveien. Kjøttet blir bedre av å ligge og trekke i kjøleskapet over natten.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Gni kjøttet inn med olivenolje, og legg det på en rist over en langpanne i ovnen. Bak i ovnen i 30 minutter til den er brun og fin. Pass på at den ikke blir brent.
Skru ned temperaturen til 120 grader og stek videre i 3-4 timer, dekk over med folie en stund hvis nødvendig. Målet er at den skal være så mør og gjennomstekt at kjøttet faller fra hverandre.
BUON APPETITO!